top of page

Curs d'Esplai

ELS GRUPS

Des de l'esplai hem volgut buscar una obra literaria d'on poder extreure el nostre esquema de grups fixe a l'esplai. Les obres del Senyor dels Anells promouen molts valors ocults que pretenem treballar amb el pas dels educands pels diferents grups.

 

Dins la triologia del Hobbit podem observar que es mou al voltant del perill de la riquesa, contrari al sentit d'humilitat i d'entrega als altres. En la triologia del Senyor dels anell també trobem similitut i es basa el perill del poder contrari al servei i l'amistat i la cooperació. Tots ells valors que ens ajudaran a treballar plegats cap a l'ideari de l'esplai.

 

A més la unió de les diferents races al llarg de la guerra narrada en aquestes obres per a aconseguir derrotar la obscuritat ajuda a transmetre als nostres educands que tots tenim un paper important i a sentir-se part del nostre esplai siguin de l’edat que siguin.

 

Distiguim 5 grups d'infants i joves:

*Si feu click en l'enllaç obtindreu tota la informació

Nans
Hobbit

Els nans són criatures extraordinàries, forts i resistents. No els afecta ni el fred ni la calor. Són indomables i persistents en la seva feina. Dominen els territoris de sota les muntanyes, com les mines, cadascuna dirigida per un nan diferent. Tenien una petita rivalitat amb els elfs que s’ha vist eliminada gracies a la companyia de l’anell.

 

Correspon als infants de P3, P4 i P5

 

NANS
HOBBITS

Residents a la comarca, es van veure implicats en la guerra de l’anell per casualitat. No són guerrers ni tampoc tenen coneixements de màgia. Són fidels i justos i molt solidaris en que al seu parentiu implica. Tenen llaços familiars molt forts i tots estan emparentats d’una forma o altre. La disciplina més desitjada a estudiar per un hobbit són les relacions genealògiques, de vital importància per a ells, ja que són vincles tant forts que no els hi calen ni juristes ni jutges.

 

Distingim dos tipus de hobbits: Alfs i Forts

 

Els Hobbits Alfs viuen a la zona nord. Són més prims i pàl·lids que els altres i tenen un caràcter molt fort. També són aventurers i poc sedentaris.

 

Correspon als infants de 1r, 2n i 3r de Primària

 

Els Hobbits Forts viuen per la zona oest de la comarca. Són més amples i de constitució més forta que els altres. Senten predilecció per les zones planes i les costes dels rius.

 

Correspon als infants de 4t, 5e i 6e de Primària

Elfs
ELFS

Els Elfs tenen el control de diverses ciutats per tota la terra mitjana. Són nobles, savis, valents i molt guapos. A conseqüència de ser extremadament longeus no són gaire vitalistes i sempre mantenen un aspecte jove. Són força melancòlics. A més són grans coneixedors de màgia elfica i de medicina. Constantment consultats per altres races que busquen adquirir algun coneixement d’ells.

 

Correspon als joves de 1r, 2n i 3r d’ESO

Aragorns
ARAGORNS
Gandalfs

Denominats així els homes descendents de la saga d’Aragorn. Nobles, valents i descendents de reis. Van dur a terme un paper molt important en la guerra de l’anell degut a la seva destresa en combat sumat al seu sentit de honradesa, honestedat i servei als altres. Tenen dots de lideratge innates. Són una de les sagues d’homes més longeves i governants de territoris molt importants a la terra mitjana.

 

Correspon als joves de 4t d’ESO i 1r, 2n de Batx.

GANDALFS

Denominats així els mags descendents de la saga de Gandalf (el mag blanc). Extremadament savis i hàbils en les arts màgiques. Van jugar un paper molt important a la guerra de l’anell, ja que van ser el guies. Apreciats per els seus coneixements i la seva bondat, no van renunciar mai a la màgia blanca i mai van considerar una aliança amb Sauron, deixant de banda així al seu amic Saruman. Grans guies i sempre molt preocupats per les altres especies. Protectors i de caràcter fort.

 

Correspon a l'equip de monitors/es

 

 

bottom of page